Gépi glettelés, festés, tűzvédelmi bevonatok szórása

Szárazépítés

A szárazépítés az előre gyártott elemekből, leggyakrabban gipszkartonból, ritkábban faforgácslapokból, dekorlemezekből “szárazon”, mechanikus rögzítésekkel való szerelést jelenti, az így készült belsőépítészeti elemek határozzák meg egy-egy építészeti tér végleges arculatát.

Magyarországon a kilencvenes évektől kezdett terjedni ez az új technológia, és mára igen népszerű lett, főként a rugalmas térkialakítási lehetőségek miatt.

Szárazépítés

Cégünk munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek gipszkarton álmennyezetek, válaszfalak, előtétfalak, komplett gipszkarton-rendszerek készítésében. Régi gipszkarton-rendszerek felújítását, helyreállítását is elvégezzük. Vállaljuk továbbá tetőtérbeépítések belső burkolatainak és szigetelésének kivitelezését.

A gipszkarton falak a hagyományos válaszfalakhoz képest olcsóbbak és gyorsabban kivitelezhetőek, hiszen nincs száradási és kötési idő. A felhasznált anyagok, elemek viszonylag könnyűek, tehát kevéssé terhelik a teherhordó épületszerkezeteket. Ha szükséges, akkor elbontani, átépíteni is könnyű őket, a beépített anyagok újra felhasználhatók. A szárazépítési technológiát a belsőépítészek is kedvelik, mert jelentős tervezői szabadságot ad, a formai megoldásokra, a design elemekre egyaránt. Megfelelő szigetelőanyagok felhasználásával a hő- és hangszigetelés is jól megoldható, és a tűzvédelmi előírásoknak is megfelelő elemek készülnek. Az építészeti tér látványának nem kedvező gépészeti berendezések, kábelrengetegek, mérőórák, fűtéscsövek, stb. is ügyesen elrejthetők gipszkarton-szerkezetek mögé.

Munkatársaink szakmai tanácsadással, nagy anyagválasztékkal, előregyártott elemek bemutatásával is segítik megrendelőink elképzeléseinek megvalósítását.